گراتن قارچ و سیب زمینی

طرز تهیه گراتن قارچ و سیب زمینی
 


گراتن یا گراتین( Gratin) یک نوع تکنیک تهیه غذاست که رویه غذا با پودرسوخاری و پنیر رنده شده طلایی و برشته و در ترکیب مواد آن از تخم مرغ و کره نیز استفاده میشود .این نوع غذا از کشور فرانسه منشا گرفته و معمولا در یک ظرف مخصوص فر که دیواره ای نسبتا کوتاه دارد در فر و تنور و زیر گریل آماده و با همان ظرف نیز سرو میشود .

واژه گراتن در زبان فرانسه از یک فعل به معنای رنده شده گرفته میشود که به براده های نان سوخاری و پنیر رنده شده اشاره دارد . برای ترکیبات این غذا از ژامبون و ماهی و مرغ و گوشت و سبزیجاتی مانند تره فرنگی و ریشه رازیانه و بادنجان و همچنین پاستاها و سس ها وخامه و پنیر رنده شده گودا و چدار و ... پودر نان سوخاری و ... استفاده میشود .

چون در بین مواد آن سفیده زده شده تخم مرغ ندارد طبعا از پف و بالا آمدن سطح غذا خبری نیست . رنگ سطح این غذا به واسطه پنیر رنده شده باید طلایی شود . وقتی میگوییم رویه و سطح یک غذا باید گراتینه شود یعنی سطح آن باید طلایی شود.امروز یه غذای فوری و خوشمزه و شامی سبک برای ۴ الی ۵ نفر را برای مهمانی های کوچک شما پیشنهاد می کنیم

موادلازم:  
نیم کیلو  سیب زمینی پوست گرفته ورقه ورقه نازک
سیر کوبیده   ۱تا۳ پر
قارچ ورقه ورقه   ۲۵۰ گرم
پنیر پیتزای رنده شده  ۱ پیمانه
شیر  ۲ پیمانه
خامه ۲ پیمانه
کره  ۲ قاشق مربا خوری  
نمک و فلفل

طرزتهیه:
فر را روی ۱۸۰ درجه سانتی گراد داغ کنید کره را توی یک ظرف نسوز بمالید سیب زمینی را خشک کنید و نیمی از ان را در ظرف بچینید سیر را روی سیب زمینی پخش کنید قارچ را روی سیب زمینی و باقی سیب زمینی را روی قارچ بچینید روی هر لایه اندکی نمک و فلفل بپاشیدشیر و خامه را مخلوط کنید و روی سیب زمینی بدهید و پنیر را روی شیر بپاشید ظرف را ۹۰ دقیقه در فر بگذارید تا روی گراتن کمی برشته شود.
دستور تهیه شعله حسینی  

نوش جان

ادیت تصاویر, تدوین و گرد آوری مطالب شیدا حسینی
 شیدا حسینی مدیر سایت
 شعله حسینی شف و مدیر روابط عمومی سایت  
همه کارهای سایت شخصی میباشد و تمامی حقوق این پایگاه متعلق به وب‌سایت شیدا و شعله ارت بوده و استفاده از مطالب با ذکر منبع مجاز است.

Leave your comments

Post comment as a guest

0
  • No comments found