تر حلوا شیرازی

طرز تهیه تر حلوا شیرازی
تو شیراز معمولاً از یکی دو روز قبل از ماه مبارک رمضان تا چند روز بعد این دسر و درست میکنن و مغازه های فروش این دسر حسابی کار و بارشون سکه است محاله سفره افطاری دعوت بشی و ترحلوا تو سفره نباشه

مواد لازم:
آرد برنج ۱ پیمانه
نشاسته گل ۲/۱ پیمانه
شکر ۴/۳ پیمانه
گلاب ۲/۱ پیمانه
شیر ۵ پیمانه
آب سرد ۳ پیمانه
زعفران حل شده قدری
خلال بادام ۴/۳ پیمانه
پودر پسته جهت تزیین


چگونگی تهیه نشاسته را در مقداری از آب سرد حل می کنیم و کمی استراحت می دهیم تا نشاسته ته نشین شده و آب روی آنرا دور می ریزیم ( اگر نشاسته در منزل تهیه شده بود چندین بار آب روی آن را عوض می کنیم تا طعم خاص آن خارج شود ).

۳ استکان آب سرد را روی نشاسته اضافه و در مخلوط می کنیم و از صافی رد کرده و در ظرف مناسب می ریزیم.
 آرد برنج را در شیر حل کرده و از صافی گذارنیده و به نشاسته اضافه می کنیم.

ظرف را روی حرارت ملایم قرار داده و مرتب هم می زنیم تا مخلوط غلیظ شود و یک لایه نازک پشت قاشق را بگیرد و در این مرحله شکر و گلاب را اضافه می کنیم و به هم زدن ادامه داده تا مایه به آرامی بجوشد ، وقتی کامل غلیظ شد به طوری که جای خط چنگال روی آن محو نشود خلال بادام را اضافه می کنیم و ۲/۱ حلوا را در سینی چرب شده مناسب به قطر ۱ سانت می ریزیم.

در بقیه حلوا زعفران اضافه کرده و کمی هم زده و در ظرف چرب شده دیگر می ریزیم و پودر پسته روی دو قسمت حلوا می پاشیم و اجازه می دهیم تا حلوا در دمای اتاق خنک شود و سپس بهتر است۲ ساعت در یخچال نگه داشته و سپس به صورت لوزی بریده و یکدرمیان در ظرف از هر دو رنگ می چینیم.
نکته: ترحلوا را نباید به محض ریختن در یخچال قرار داد چون روی حلوا ترک می خورد و همچنین در هنگام طبخ اگر در غلظت مناسب برداشته نشود حلوا روی آن ضمن خنک شدن ترک برمی دارد
نکته : در بعضی از دستورها از میزان آرد کاسته و بر میزان نشاسته می افزایند.
دستور تهیه فروزان آذر شاه عزیز

نوش جان

ادیت تصاویر, تدوین و گرد آوری مطالب شیدا حسینی

Leave your comments

Post comment as a guest

0
  • No comments found